|
|
|
|
قدمهایت استوار ای قهرمان
دلاوریت مایه افتخار مام وطن،
وطن مديون شيرمرداني است كه جوانمردانه موي سياهشان را براي سرافزاري آن سپيد كردند
http://upload.tehran98.com/upme/uplo...64cb963492.jpg
لیست موضوع های تصادفی این انجمن :
- جشنواره حضرت علی اکبر (ع)، با معرفی سربازان نمونه
- سربازی در بلغارستان
- پس از ۲۰ شهریور چه اتفاقاتی میتواند برای مشمولان غایب رخ دهد؟
- آمار جنگ تحمیلی ایران
- ثبتنام ۱۰ هزار نفر برای پرداخت جریمه سربازی
- سربازی در رومانی
- تغییرات جدی در قانون خدمت وظیفه عمومی ۹۵
- جزییات امکان حضور مشمولان غایب بیش از هشت سال در مراسم اربعین
- شیوه های کسر خدمت سربازی چیست؟
- سربازی در یاسوج ۳ همخدمت خود را به قتل رساند
- ماجرای عجیب خودکشی یک سرباز جوان در تهران
چرا 29 فروردین روز ارتش نام گرفت؟
روزی برای ارتش. حالا35 سالی می شود که ارتش جمهوری اسلامی ایران یک روز از تقویم رسمی کشور را به نام خود می بیند. روزی که برای اولین بار به فاصله حدود 2 ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، توسط امام خمینی(ره) به نام ارتش نام گذاری شد تا پاسخی مناسب باشد به وفاداری ارتشیان به آرمانهای انقلاب اسلامی. اما چه شد که 29 فروردین به نام ارتش نام گذاری شد؟
از 19 بهمن 57 و دیدار همافران نیروی هوایی ارتش با امام خمینی(ره) ارتشی ها با سرعت بیشتری به انقلاب اسلامی پیوستند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، از همان اولین روز ، کار خود را برای دفاع از انقلاب اسلامی ایران شروع کردند.اولین درگیری و نا آرامی در منطقه ترکمن صحرا و در نزدیک مرزهای شوروی(سابق) توسط گروهکهای چپ و مزدوران استکبار با هدف خودمختاری منطقه آغاز شد که با اعزام یگانی از کارکنان داوطلب نیروی زمینی ارتش سرکوب شد. ارتش به سراغ کنترل ناآرامی های سایر مناطق مثل کردستان و آذربایجان غربی رفت. همزمان جنگ روانی علیه ارتش در داخل و خارج کشور به راه افتاده بود و به دنبال آن بود تا ارتش را یک نیروی ضد مردمی و عامل امپریالیسم معرفی کند که همچنان سرکوب مردم را ادامه می داد و بایستی منحل می شد و جای خود را با یک ارتش خلقی یا بی طبقه توحیدی عوض می کرد .
همین جوسازی ها سبب شد تا شهید سپهبد ولی الله قرنی اولین رییس ستاد مشترک ارتش در نامه ای استعفای خود در روزهای اول فروردین 1358 را به امام خمینی (ره) تقدیم کند. شهید قرنی در استعفای خود با شکایت از اقدامات ضد انقلاب و دشمنان خارجی و دخالت های بیجا در امور ارتشچنین نوشته بود: «معاون نخست وزیر انقلاب که خود را واضع مقررات و مالک الرقاب می داند بدون آنکه بداند ارتش چه موقعیت و چه امکاناتی دارد و متأسفانه بدون اینکه حتی اینجانب را طرف مشورت قرار دهد هر روز دستوراتی صادر می نماید که ارتش بایستی شاهد لطمه ای دیگر بر روحیات افسران و افراد خود و افتادن مقداری سلاح و مهمات و مال و منال به دست افراد ناصالح و وابسته به خارجیان باشد و... وزیر دفاع بدون مشورت و نظر خواهی از اینجانب و خارج از وظایف خود می رود و از رادیو و تلویزیون و مطبوعات نسنجیده می گوید که سربازان فروردین مرخص و بالنتیجه تعداد معدودی که از ارتش با خون دل به سربازخانه ها کشانده بود، نگهداری سربازخانه ها را رها کرده و به موطن خود می روند و شب هنگام عناصر توده ای وابسته به سیاستهای خارجی با کامیونها به سربازخانه ها می روند و باقیمانده اسلحه و مهمات را بار کرده و به خارج از شهر می برند... دولت بدون مشورت با ارتش و آگاه ترین مرجع ارزیابی کردستان، نمایندگانی را به آن صفحات می فرستند که با ورود آنها و اولین سخن پراکنی که می کنند مردم را به پادگان مهاباد ریخته و غارت می کنند و در جلوی همین هیأت فرماندة پادگان را گلوله باران می کنند«...
کمتر از یک ماه بعد، سپهبد قرنی توسط گروهک فرقان ترور شد و به شهادت رسید تا علاوه بر آثار جنگ روانی سنگینی که بطور مستقیم و غیر مستقیم توسط دشمنان خارجی، طیف ضدانقلاب، منافقین، حزب توده و عناصر نا آگاه در ارتش جریان داشت، بی انضباطی، سستی و عدم تمکین از فرماندهان نیز به مشکلات ارتش اضافه شود. مشکلات فراوان ارتش سبب شد تا فرماندهان وقت ارتش جمهوری اسلامی ایران با درخواست وقت ملاقات از امام خمینی(ره) برای بیرون رفتن از این وضعیت چاره اندیشی کنند و از امام (ره) بخواهند ایشان فرماندهی خود بر کل نیروهای مسلح را مجدداً اعلام نمایند. تا با استفاده از این حکم حکومتی قوام و انضباط بر ارتش برگردد. امام خمینی نیز (ره) با صدور پیامی تاریخی در تاریخ 29 فروردین سال 58 خطاب به ملت ، سنگ بنای روز ارتش را گذاشتند. دربخشی از پیام امام خمینی(ره) آمده بود:
»روز چهارشنبه 29 فروردین روز ارتش اعلام مىشود. ارتش محترم در این روز در شهرستانهاى بزرگ با ساز و برگ به رژه بپردازند و پشتیبانى خود را از جمهورى اسلامى و ملت بزرگ ایران و حضور خود را براى فداكارى در راه استقلال و حفظ مرزهاى كشور اعلام نمایند.
ملت ایران موظفند از ارتش اسلامى استقبال كنند و احترام برادرانه از آنان نمایند. اكنون ارتش در خدمت ملت و اسلام است و ارتش اسلامى است، و ملت شریف لازم است آن را به این سِمت رسماً بشناسند و پشتیبانى خود را از آن اعلام نمایند. اكنون مخالفت با ارتش اسلامى كه حافظ استقلال و نگهبان مرزهاى آن است جایز نیست. ما و شما و ارتش، برادرانه باید براى حفظ و امنیت كشورمان كوشش كنیم و به شرارت اشرار و اختلال مفسدان خاتمه دهیم«.
امام خمینی(ره) در بخش های دیگر پیام خود نیز مشکلات دیگر پیش روی ارتش را نیز مورد توجه قرار دادند تا توطئه های داخلی و خارجی علیه ارتش جمهوری اسلامی ایران را نقش بر آب کنند.
از آن تاریخ به بعد هرسال در سالگرد صدور این پیام، روز ارتش در سراسر کشور جشن گرفته می شود و ارتش در شهرهای مختلف به رژه و نمایش قدرت می پردازد
29 فرودین روز ارتش جمهوری اسلامی ایران
روز ارتش را بر همه ارتشی های غیور این مملکت تبریک عرض میکنم به خصوص به ارتشی هایی که تو این انجمن تشریف دارن امیدوارم همیشه موفق باشن
http://upload.tehran98.com/upme/uplo...c695804a06.jpg
ارتشِ نام آورِ ایرانِ ما
حافظانِ نهضت و قرانِ ما
با خمینی عهدتان ثابت قدم
رو به رو با فتنه و ظلم و ستم
درشجاعت گام هاتان استوار
در ولایت عهدتان آیینه دار
در شکوه و دانش و فن آوری
پیشرو با ایده ها رهبری
پاسدارِ مرزهای این وطن
قدرت تدبیرتان دشمن شکن
جامه ی عشق و شرق تن پوشتان
پرچم آزادگی بر دوشتان
در شهادت گاهِ میدانِ عمل
نامتان لبریزِ از شهد عسل
پاکسازانِ دلِ میدانِ مین
ارتش طیب ولایت را معین
یار مردم در حوادث در بلا
عاشق و پادررکابان ولا
اهل قران اهل ایمان اهل دین
ارتشِ جان برکفِ ایران زمین
http://upload.tehran98.com/upme/uplo...00384af031.jpg
درود بر شما ارتشیان ، شما مردان خدا که میراث دار خون شهیدانید ؛ پاینده باشید و سربلند . . .
( روز ارتش مبارک باد )
روز ارتش ، ارتشی که سال هاست دست در دستِ آزادی به پیش می رود و از خنکای تلاشش ، نسیم عدالت همواره بر پرچم وطن می وزد ، مبارک باد
چونان کوه البرز پیمان من
چو دریای توفنده ایمان من
منم ارتشی ، تحت فرمان آقا
تمام جهان تحت فرمان من
روز ارتش مبارک باد . . .
روز ارتش ، ارتشی که تنها چراغِ روشنِ شب هایِ مسکوت و تاریک جنگ و جنون بود ، مبارک باد . . .
برادر ارتشى !
تو، خورشید روزهاى خاکسترى دفاع بودى و پرنده جانت ، شکستن قفس هاى وابستگى را به ما آموخت . آمدى تا کوچه هاى وارستگى و اقتدار را عابر باشیم و عشق به وطن ، راز همیشه بودنمان باشد .
روز ارتش مبارک باد .
برادر ارتشى ! تو ، غرور خیابان هاى انقلابى ؛ آن گاه که شولاى برادرى ات را دور شانه هامان پیچیدى . . .
روز ارتش مبارک باد .
ارتشى ! اهتمامت را در سنگرهاى دفاع و امنیت پاس مى داریم و استوارى گام هایت را در صیانت از هستى وطن ، آرزومندیم ؛ روزت مبارک !
امروز روز شماست ، شما رزم آزمایانِ ایران زمین که طلایه دارِ میهنید و در صفِ ارتش .
روز ارتش ، ارتشی که با روحِ مقاومت آمیخته و با هیاهو و تکاپو عجین است ، مبارک باد
مبارک باد طلوع آفتاب ایستادگى ات که مادران سرزمینت را این چنین بر درگاه افتخار ، به هلهله واداشته اى !
روز ارتش مبارک باد .
روز ارتش ، ارتشی که زخمِ دیرسالِ وطن را مرهمی دوباره نهاد و خاکِ مسمومِ سرزمین را از غبار مینِ ناامنی پاک کرد ، مبارک باد .
http://upload.tehran98.com/upme/uplo...de8a80cb93.jpg
بيابان خدا و سنگرها جايي كه دم غروبش صفايي ديگر داشت. چاي جوشيده توي شيشههاي مربا چه مزهاي داشت و صداي زوزه گلولههاي توپ و خمپاره و روزي يك بار هم مهمان ساندويچهاي بمب كه هواپيماهاي عراقي روي سرما ميريختند. دشمن آمده بود كه سه روزه تمام صفا و معرفت بچههاي خوزستان را مال خود كند ولي مگر گذاشتند با مرامها. درسي به دشمن دادند فراموش نشدني، روزهايي كه از آغاز تا به امروز 11 هزار و 345 روز را پشت سر گذاشته.
29 فروردين روز ارتش و از جانگذشتگي نيروي زميني ارتش است كه هنوز هم مشغول به دفاع هستند. افسران، درجهداران و سربازاني كه كتابي را برايمان به يادگار گذاشتند به نام شاهنامه دفاع مقدس كه بيشتر شبيه قصههايي بود كه مادربزرگمان ميگفت تا با غرور به خواب برويم.
لشكر 92 زرهي اهواز از نيروي زميني كه به تنهايي در غرب كارون و كرخه در مقابل 7 لشكر عراق مقاومت كرد و سرلشكر شهيد سيد مسعود منفرد نياكي فرمانده شجاع 92 زرهي كه در عمليات بيتالمقدس آزادسازي خرمشهر وقتي به او خبر دادند كه دخترش به علت بيماري سختي كه داشته در آخرين لحظات حيات است و بايد به تهران برگردد اما او در كنار سربازانش ماند و 47 روز بعد از مرگ عزيزش و آزادسازي خرمشهر به تهران بازگشت. به راستي كه در طول اين 47 روز بر اين پدر چه گذشت.
سرهنگ جانباز رفيع غفاري از نيروي زميني حماسهاي ساخت به يادماندني؛ او در مدت 4 سال نزديك به 142 تانك و 51 نفر از زرهيهاي دشمن را منهدم كرد كه در تاريخ جنگهاي دنيا بينظير است. او دلاوري است كه با وجود چندين بار مجروحيت هرگز تانك زني دشمن را رها نكرد. جنگ كه آغاز شد شهيد آبشناسان فرمانده لشكر 21 حمزه، جنگهاي نامنظم را به عهده گرفت و معروف شد به شير صحرا. فيدل كاسترو وقتي قصه او را شنيد حيرتزده شد.
ستوان شهيد اسماعيل زارعيان اعجوبهاي نظامي بود و يكي از فاتحان خرمشهر، تلويزيون عراق بارها از او خواست كه تسليم شود. او هنگام شهادت هر دو دستش قطع شد و هرگز فرزند خود را نديد.
سرلشكر ابوالفضل شبان فرمانده گردان شهادت نيروي زميني كه دنياي محبت بود و معروف به عموشبان، او و مهربانيهايش براي هميشه در ميدان مين جا ماندند.
شهيد اميرهوشنگ برنوس، از فرماندهان نيروي زميني ارتش با وجود اينكه مين در صورتش منفجر شده بود، ميدان مين را رها نكرد تا پاكسازي كامل و ميدان را آماده كرد براي حمله به دشمن و برادر جانبازش ناوبان محمد برنوس كه در شرايط سخت جنگي زير باران آتش دشمن در خليج هميشگي فارس چهار ساعت بدون لوازم غواصي، ناو جنگي چيرو را تعمير كرد.
شهيد فلاحي سربازي فداكار براي وطن كه از ويتنام تا شكست حصر آبادان براي آزادي جنگيد و حماسه پادگان دژ در موردشان گفتني بسيار است، اما سربازان را فراموش نبايد كرد كه بالاترين آمار حضور را در سالهاي دفاع مقدس دارا هستند و سربازان احتياط در زماني كه كشور به نيرو احتياج داشت (منقضي خدمتهاي سال 56) با يك فراخوان دوباره لباس مقدس سربازي را بر تن كردند و به دفاع پرداختند، سربازاني كه در سينه خود خاطراتي را جا دادند كه حكايتي است شنيدني.
ليسانسيه وظيفه و سرباز شهيد انشايي؛ ديدهبان خط مقدم جبهه كه وقتي حضور پرتعداد دشمن را ديد، گراي خود را به توپخانه داد و دشمن را نابود كرد و خودش شهيد شد.
سرباز يوسف حيدري كه در آخرين روزهاي جنگ تنهايي و با نارنجك به نبرد با تانكها رفت و سربازان شهيد سيروس نسودري و داوود زلفيگل كه تا آخرين قطره خون خود مقاومت كردند، دفاعي كه هنوز ادامه دارد.
خلبانان شهيد عباس دوران، شيرودي، كشوري، بابايي، خضرايي و شهيد لشكري كه به تنهايي 6410 روز اسير بود.
حماسه دريادار شهيد همتي فرمانده ناوچه پيكان، ناوچهاي كه براي كشورمان تاريخ آفريد.
روز 29 فروردين، روزي است كه هر ايراني بايد به ايراني بودنش افتخار كند كه با اين دلاورمردان هموطن است.
حرف آخر اين كه مسئولان فرهنگي و متوليان ادبيات كشور امسال همواره نگاهي ويژه داشته باشند به اين سربازان وطن، چرا كه در كتابهاي درسي و فيلم، داستان، قصه و رمان جايشان خالي است تا مردم با اين حماسهها آشنا شوند و با گلهاي بهاري حسي داشته باشند كه يادآور شجاعت و ميهنپرستي باشد. روز 29 فروردين گرامي باد.
روزنامه ایران ۲۹ فروردین ۹۱
http://upload.tehran98.com/upme/uplo...38b8d8a851.jpg
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)